Align är det nya Hustle

trent-szmolnik-J2RjXA9bn2Y-unsplash.jpg

Hej fina du,

Idag går jag direkt in på ämnet. Alignment är ju ett engelskt ord som betyder justera eller placering i linje. Precis som många engelska ord så tycker jag inte riktigt att nån av de här svenska översättningarna räcker till. Align eller Alignment betyder så mycket mer än så för mig.

I just det här fallet så tänker jag på Alignment som en approach till livet i stort. Och till skillnad från “Hustle” som är lite av det gamla sättet att göra saker på så är att “alignment” något mer av en kalibrering.

Hustle innebär en approach som handlar om disciplin, målsättning, hårt jobb, slit som i sin tur ska leda till framgång.

Align däremot handlar om att omfamna det naturliga flödet av saker och ting, låta din intuition leda vägen och söka djupare förståelse för varför man vill det man vill här i livet. Helt enkelt låta den rätta vägen visa sig…

image1.png

Fördelen med att leva utifrån en “Aligned” approach till livet är att du helt hoppar över ett steg som många “hustlers” går igenom… Tänk det här senariot: Du sätter upp ett mål: Gå ner i 10 kg i vikt. Sen lyckas du genom hårt jobb, disciplin och dedikation. När du sen gått ner 10 kg så upplever du en känsla av nedstämdhet (kanske inte direkt men så småning om), inget känns egentligen annorlunda. Du är densamma, bara 10 kilo lättare… Det här händer folk hela tiden, det handlar inte bara om kroppen, det kan vara att man stävar efter ett jobb, en karriär, skaffa familj, hus, jaga en summa pengar eller en fysisk grej som en lyxbil eller liknande. Sen när man kämpat och strävat och väl uppnått sitt mål så slås man av en enorm tomhet där man bara ställer sig frågan, för vad? Varför kämpade jag för det här? Och varför känns det inte bättre nu när jag väl är “framme”.

JO, du ser, för det här är punkten då du är redo för att komma “in alignment” med dig själv. Det är först när du börjar fråga dig själv de här frågorna som du verkligen kommer att hitta svaren. Att vara i alignment handlar om att, omfamna det naturliga flödet av saker och ting, låta din intuition leda vägen. Att söka djupare förståelse och låta den rätta vägen visa sig…

Så om vi går tillbaka till scenariot där du sätter ett mål att gå ner 10 kg, istället för att börja lägga strategier, preppa matlådor och springa till gymmet.

Fråga dig själv istället dessa frågor:

  • Varför gör jag det jag gör eller Varför vill jag uppnå det här målet?

  • Vad önskar jag att känna när jag väl nått mitt mål?

  • Om jag kunde uppnå det här målet omedelbart, vad skulle det leda mig till?

Den här bilden tog jag på min fina vän  Sandra  i veckan när vi fotade bilder till hennes coaching-business… Hon är sex coach.. :P

Den här bilden tog jag på min fina vän Sandra i veckan när vi fotade bilder till hennes coaching-business… Hon är sex coach.. :P

När man ställer sig själv de här frågorna så ska man gärna göra det på en plats där man kan vara för sig själv. Där man kan stänga ögonen för en stund och bara ha en liten stund för sig själv. Tänk dig också att du ställer de här frågorna till “ditt högre jag” ungefär som att du som att den du är i vardagen kanske inte vet svaret men att ditt högre jag som finns inom dig (ditt undermedvetna) bär på massa visdom som du inte känner till ännu. Viktigt är också att vara SÄKER på att svaret finns inom dig. Vilket svar som än dyker upp ÄR det rätta svaret, oavsett hur konstigt det verkar. Till exempel om du frågar dig själv: Varför vill jag xxxx ? (sätt in det du själv vill eller strävar efter) och sen får som svar: För att jag vill bli accepterad, eller älskar eller beundrad etc. Om det är det som dyker upp, så är det bara så, du behöver inte förstå varför, du behöver bara förstå att det är det som driver dig.

Väldigt kraftfulla svar kan dyka upp. Vi människor är komplexa varelser som gör alla möjliga saker för att bevisa för oss själva (och andra) att vi är till exempel värda kärlek, eller respekt, eller nåt annat. Sanningen är att om vi vet vad vi söker som kommer vi också hitta mer effektiva vägar att nå det.

Med det här nya “aligned” perspektivet blir livet mycket mer meningsfullt, flödande och enklare. Det handlar snarare om att sätta en riktning än att sätta mål.

stephanie-harvey-QU_s85L9wxE-unsplash.jpg

“When you get what you want, but not what you need”

Jag brukar tänka att Alignment handlar om att titta på sin inre kompass. Och precis som att en kompass snurrar och flyttar på sig när du flyttar på dig så kommer även din inre kompass att flytta sig och kalibreras allt eftersom du utvecklas. Oavsett vad vi vill här i livet så finns det alltid en djupare mening som är grunden till att vi vill ha det vi vill ha. Problemet är bara att ibland är vårat “högre jag” är bättre på att lista ut vad det egentligen är vi behöver för att uppleva det vi egentligen vill uppleva.

Makes sense?

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.