Blåbärssmoothie med hemlig ingrediens

Ha den här ingediensen i dina smoothies för bättre mättnadskänsla och mer protein

Nu undrar du säkert vad det är för hemlig ingrediens jag har i min smoothie… Nått exotiskt superfood som moringa eller spirulina? Oh no, dem dagarna är förbi… :P Haha, nä inget illa om superfoods, jag använder det fortfarande då och då i mina smoothies. Däremot har jag på senaste tiden känt en stark dragning till mat som är helt och hållet okrånglig. Har ätit massvis med vattenmelon i sommar, gjort grekisk sallad, ätit pasta med en enkel tomatsås. Ni vet mat som man bara drar ihop på ett nafs och som är helt okomplicerad och bara underbart god i all sin enkelhet.

Det var därför jag blev så glad när jag blev bjuden på den här underbara smoothien hemma hon en vän. Han hade gjort den till sin ett åriga dotter och jag fick som tur är smaka! Smoothies är ju den ultimata babymaten. Men funkar såklart perfekt till vuxna med!

Den hemliga ingreiensen är alltså Vita Bönor!! Genom att ha i 1-2 dl vita bönor i din smoothie så adderar du en hel del protein, du blir mättare och du kommer även att få ett stabilare blodsocker än om du hade druckit en smoothie bara med frukt. Dessutom smakar de vita bönorna inte så mycket så smaken är väldigt enkel att dölja i en smoothie med massa annat gott.

Blåbärssmoothie med vita bönor

  • 3 dl blåbär

  • 2 dl vita bönor

  • 1 stor eller 2 små bananer

  • 1,5 dl havremjölk

  • 2 isbitar

  • toppa med 2 msk tinade hallon (valfritt)

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienserna i en blender tills smoothien är helt slät. tillsätt mer havremjölk eller vatten om du vill ha den lösare. Jag gillar ganska tjocka smoothies.

  2. Servera i 2 mindre glas eller ett stort glas.