Detox Smoothie med aktivt kol

Detox Smoothie med aktiverat kol

Aktivt kol har används i tusentals år för att rena och hela kroppen från gifter och kemikalier

Om det funkar? Testa själv! Jag personligen har inte märkt några större skillnader... Har man däremot allergier, dålig hy, svagt immunförsvar eller tarmproblem så kan det vara värt ett försök. Vi har massvis med gifter omkring oss idag både i miljön och maten som vi äter. Så oavsett om jag märker skillnad eller inte så kommer jag att fortsätta dricka mina svarta smoothies lite då och då. :P Färgen bli ju dessutom rätt cool!!

Sist jag pratade om detox blev det ett J*vla liv! Vill bara säga, tror man inte på att kroppen kan rena eller hela sig själv så är det här förmodligen inget för dig... Adios!

Ingredienser

  • 1/2 citron
  • 1 zucchini
  • 2 dl fryst mango
  • 1 msk chiafrön
  • 2 tsk aktiverat kol
  • 1 dl kokosvatten

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till smoothien i en blender tills den blir helt slät.
  2. Häll smoothien i två glas och njut!
Detox Smoothie med aktiverat kol
Detox Smoothie med aktiverat kol

Ingen har väl missat den stora trenden med svarta mjukglassar, bröd och burgare! Förutom dess estetiska egenskaper sägs aktivt kol vara bra för dess absorberande egenskaper! Det aktiva kolets porösa struktur har en negativ elektrisk laddning, vilket gör att den attraherar positivt laddade molekyler, såsom toxiner och gaser. Detta hjälper till att rensa toxiner och kemikalier i tarmen.

Eftersom aktivt kol inte absorberas i kroppen så kan det bära toxinerna ur kroppen genom avföringen. Om du använder aktivt kol, kommer det att färga avföringen svart. Det här är bra eftersom du kan se hur lång tid det tar för din mat att ta sig genom din tarm. Så när du väl går på toa, Bli inte rädd! :P

Viktigt att tänka på är att kolet inte bara kan dra med sig gifter som flyter runt, det kan också göra att eventuellt upptag av medicin förhindras. Och om du ätit i anslutning kan det hindra dig från att absorbera näringsämnena i din mat. Det är därför bäst att vänta med att äta några timmar efter att du tagit det aktiva kolet.

IMG_0961.jpg

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.