Mer flow i livet med hjälp av Tuning

Det blir lätt ett moment 22 när orkeslösheten leder till att man hoppar över saker som träning eller att träffa vänner som egentligen är saker som leder till att man får energi.

Hej fina du! Nu har jag varit tillbaka hos Agneta som jobbar med kinesiologi! Om du läste mitt inlägg där jag provade på kinesiologi hos Agneta så vet du att hon också sysslar med något som kallas för Tuning.

Den korta versionen: En mental Tuning behandling hjälper dig att lösa upp och ta bort felaktiga programmeringar som hindrar dig från att ta hand om dig och välja rätt, så att du kan må så bra som möjligt.

Eftersom att jag tidigare har gått en NLP-practitioner utbildning så blev jag jättenyfiken när Agneta började prata om Tuning!
Vårt psyke är ungefär som ett isberg. Det undermedvetna är som toppen, det vi kan se ovanför vattenytan är ungefär 10%, medan det undermedvetna som ligger under ytan är mycket, mycket större ca: 90%. I det undermedvetna skapas alla våra övertygelser, vanor och värderingar. Många människor tror att känslor bara är något som finns i vår kropp och som kommer och går.

Faktum är att känslor är en direkt följd av våra tankar och allra oftast en konsekvens av våra undermedvetna tankar. Alltså, det vi tänker utan att vara medvetna om det.

 

 

Det medvetna 10%

  • Kritiskt tänkande
  • Logiskt tänkande
  • Korttidsminne

Det undermedvetna 90%

  • Övertygelser
  • Vanor och beroenden
  • Intuition
  • Värderingar

 

Bild: Kate Shaw

 

Hjärnan är så oerhört stark och sättet vi utnyttjar våra tankar på formar hela våra liv! Jag tror på positivt tänkande till en viss grad men eftersom mycket av det som vi upplever som problematiskt i livet inte sitter i de medvetna tankarna så räcker positivt tänkande bara en kort bit. Vill man göra riktiga förändringar och framför allt förändringar som varar i längden så är det helt klart mest effektivt att jobba med det undermedvetna.

När jag hör folk säga att de har gått i terapi i flera år så brukar jag tänka: varför då? Om du har gått i terapi i flera år så funkar det ju uppenbarligen inte...

Att prata av sig eller att ha nån att dela sina tankar med, det behöver alla. Men att t.ex.. bearbeta ett trauma, bli av med ångest, eller ta sig ur en depression, det vill man väl göra så snabbt och effektivt som möjligt, och det ska inte behöva ta mer än några månader i terapi, enligt mig. (Just my humble opinion, hoppas ingen tar illa upp eller tycker att jag låter alltför kaxig.)

Det jag ville ta tag i hos Agneta var inget jätteallvarligt men jag hade sen några månader tillbaka känt en jobbig känsla av trötthet, orkeslöshet och allmänt låg energi. Du vet när det känns så där riktigt trögflytande och rent utav motigt i nästan allt man gör. Bara att gå upp ur sängen på morgonen är en kamp och tanken på att jobba, hitta på nåt med vänner eller gå och träna känns som världens jobbigaste uppgift.

Agneta Larsson utför en kinesiologi behandling

Agneta Larsson utför en kinesiologi behandling

Hela förra året kändes överlag som ett år då jag kände mig ganska så vilsen. När jag nu tittar tillbaka på året så kan jag tänka, men wow vad mycket bra som hände, varför var jag inte glad? varför njöt jag inte?

Jag gick helt enkelt runt med en jobbig känsla i kroppen och då och då gjorde den sig påmind i form av ångest. När jag bestämde mig för att testa på Tuning hos Agneta så visste jag inte riktigt vad resultatet skulle bli och jag hade inte riktigt några tydliga förväntningar heller. Det enda jag visste var att jag hade mått dåligt under en längre tid och jag ville må bättre!

Som du säkert förstår är det svårt att sätta ord på exakt vad det är som har förändrats och jag är övertygad om att varje persons upplevelse av Tuning är unik. Men om jag var tvungen att välja endast ett ord så skulle det vara: Flow!

Flow för mig är den där fantastiska känslan när man känner tillit, hopp och medvind i allt man gör. Det känns som att man är på en bra plats och gör sånt som man mår bra av! När man känner att liksom saker kommer till en och man behöver inte anstränga sig så mycket utan allt bara är i harmoni. Vinden i ryggen och ingenting är omöjligt helt enkelt! Självklart vet jag att livet är upp och ner och ibland är det mer kämpigt. Det som kan vara jobbigt är om man fastnar i en sån "motig period". Då tror jag att det är ett ypperligt tillfälle att ta hjälp av Tuning.

Jag gick på 4 st Tuning behandlingar hos Agneta i December och under Januari och februari så har jag bokstavligen känt mig som en ny människa. Jag upplevde Tuningen lite som en storstädning i huvudet! :P Det låter kanske konstigt, men om du tänker efter, hur mycket man än skulle dammsuga och svabba hemma så spelar det ju ingen roll om man har massa gammalt skit som ligger och skräpar. Ibland måste man helt enkelt göra en stor rensning och kasta det som inte längre är nödvändigt.

Väldigt mycket intressanta saker kom upp under behandlingarna och i ungefär 1 vecka efter varje behandling så är hjärnan "i process". Det är lite som att saker och ting sorteras in i nya fack. Nya värderingar och övertygelser får ta plats och i och med det så händer väldigt mycket, både fysiskt och mentalt.

Agneta Larsson

Jag blev väldigt trött under de dagar som jag var på behandling och jag hade inte heller ett specifikt tillfälle där jag kände en stor förändring utan det var mer en gradvis förändring som tog plats under en längre tid. När jag jämför mitt mående i November (innan behandlingarna) och mitt mående nu i Januari och Februari så är det en enorm skillnad. Mitt humör överlag är så mycket bättre, jag känner mig glad och pigg. Jag har orkat ta tag i saker som jag länge skjutit upp och jag har börjat yoga regelbundet! Varje morgon faktiskt, hur underbart är inte det? Jag har även skaffat gymkort och trönar 3-4 dagar i veckan... Nåt som var en självklarhet för mig för några år sen men som förra året kändes som en ren omöjlighet...

För mig var varningssignalen när jag kände att sånt som jag egentligen älskar att göra, som att skapa, laga mat, fota och blogga plötsligt bara kändes jobbigt. Tuning är i allra högsta grad friskvård och något som alla borde testa. Jag tror att det fungerar utmärkt för folk som jobbar mycket, i förebyggande syfte mot utbrändhet men även om man vill gå ner i vikt, komma igång och träna eller bli bättre på att fokusera och prioritera rätt i livet.

 

Om du vill prova en kinesiologi eller Tuning behandling hos Agneta i Stockholm så får du under hela Mars månad 20% rabatt på en behandling om du uppger NATALIE vid bokning. Maila agneta@conscious-now.se eller ring 073 321 19 55.

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.