Vårda ditt hår på riktigt

"den första frisören som har velat lyfta fram och styla mitt hår lockigt som jag egentligen har naturligt"

Det här inlägget är i samarbete med Green Heads och längre ner i inlägget kan ni hitta ett finfint erbjudande där Green Heads bjuder alla mina läsare på en vårdande och återfuktande oljeinpackning för hår och hårbotten (värde 450kr).

Jag fick testa på några behandlingar hos Green Heads och så fick jag även mitt hår klippt och stylat.

Till att börja med är salongen jättefin, mysig och trevlig. Maria som klippte och stylade mitt hår var superduktig och kunnig. Hon är egentligen den första frisören som har velat lyfta fram och styla mitt hår lockigt som jag egentligen har naturligt, alla andra frisörer har alltid velat platta mitt hår... Det tycker jag var ett jättestort plus! :)

ekofrisör greenheads

Green Heads är alltså en Certifierad Grön Salong. De arbetar dels med växtfärger och dels med en syntetisk färg som är godkänd av Grön Salong. Den är fri från hälso och miljöfarliga kemikalier och innehåller inte toluendiaminer (PDT), fenylendiaminer (PPD), resorcinol, parabener eller ammoniak som "vanliga" salongsfärger gör. Om man vill färga håret så är alltså Green Heads ett perfekt ställe att göra det på. Jag som har lite känslig hy och kan reagera på vissa kemikalier tycker att det är superskönt att kunna gå på en salong där jag vet att allt är "rent" och fritt från hälso och miljöfarliga kemikalier.

Under besöket började jag och Maria snicksnacka precis som man gör hos frisören och vi kom in på ämnet mjäll... :P Jag har alltid trott att jag har haft mjäll eller nån typ av eksem i hårbotten då det ofta har kliat och känts irriterat... Jag har testat massor med olika naturliga schampon och ekologiska produkter men inte riktigt hittat nåt som funkat.

Maria rekommenderade mig att prova ett helt oparfymerat schampo och balsam som självklart är helt naturligt med ekologiska ingredienser. Och jag kan glatt meddela att det nu efter cirka 3-4 veckor helt slutat klia i mitt hår! Hur fantastiskt är inte det!?

(Schampot och balsamet från Bruns, på bilden nedan, finns att köpa hos Maria på Green Heads och på nätet.)

Bruns Ekologisk hårvård

De två behandlingarna som jag provade på var:

  • Uppljusningslera på topparna
  • Växtinpackning

Jag fick en mjuk uppljusning av längderna med en naturlig lera som blandas med ren väteperoxid. Det här är alltså en väldigt lätt uppljusning, jag ser bara att topparna är ljusare i vissa ljus. Det positiva med det här sättet att ljusa upp håret på är att det inte har några skadliga effekter på miljön, hälsan eller frisören. Däremot skadar det alltid hårstrukturen att få hår att bli ljusare eftersom man måste öppna upp de yttersta fjällskikten så det är alltid viktigt att vårda håret ordentligt efter en sån behandling. Jag personligen kände inte av någon negativ skillnad på mitt hår.

Sen fick jag en växtinpackning med cassia, amla och flera andra Ayurvediska örter som tillsammans boostar håret och hårbotten och ger det en riktig energikick bland annat med hjälp av c-vitamin. Den här inpackningen var helt fantastisk och jag kände verkligen att mitt hår fick en ny lyster efter det.

Eko frisör greenheads

Varför ska man välja en eko salong (Grön salong)?

  • Hälsan - Det finns så otroligt mycket gifter i skönhetsprodukter idag. Allt ifrån hälsofarliga kemikalier och parabener till syntetiska dofter. Det här är verkligen den största anledningen till att jag kommer att välja Grön salong framöver. 
  • Arbetsmiljön - Maria berättade för mig att en snittkarriär som frisör ligger på 8 år! Det är så sjukt! Frisörer exponeras flera dagar i veckan för kemikalier som är direkt skadliga och allergiframkallande, det är det som gör att frisörer blir så kortvariga inom yrket. Många idag väljer ju Fairtrade varor i butikerna för att de som framställt produkterna ska ha schyssta arbetsförhållanden. Det är grymt och på samma sätt kan man tänka med sitt frisör besök som man gör några gånger per år!
  • Miljön - Den kanske mest självklara och uppenbara anledningen. När man går till en Grön salong så vet man att de gått igenom tester och utbildningar för att få certifieringen och där ingår bl.a. miljöförbättringar, avfallssortering, hållbar utveckling, transport, inköp och energiåtgärder i hela salongen.
_MG_4012.JPG
ekofrisör greenheads

På bilden nedan ser du den naturliga växtinpackningen med Ayurvediska örter som jag fick för att boosta håret. Efter att jag hade haft i inpackningen fick jag håret tvättat tillsammans med en fantastisk hårbotten massage! Om du besöker salongen så glöm inte att sätta på massagefunktionen i stolarna medan du tvättar håret! Mmm, sååå skönt!

ekofrisör stockholm
ekofrisör

Green Heads bjuder alla mina följare som bokar tid hos dem för klippning eller färgning på en vårdande och återfuktande oljeinpackning för hår och hårbotten. Uppge HAPPYHEALTHBLOG i meddelandefältet när du gör din bokning, eller säg till om du bokar via telefonbokning. Gäller hela November.

Vårda håret på riktigt med grön salong

Här är före och efterbilderna som jag tog på salongen. Ljuset är lite gulare i "före" bilden (eftersom den är tagen inne på salongen med belysning) vilket gör att mitt hår ser något ljusare/gulare ut än vad det egentligen är. Efter-bilden är tagen precis utanför salongen i dagsljus och visar ganska bra hur mitt hår blev.

Jag blev jättenöjd! Maria som klippte mig har själv vågigt/lockigt hår och hon visste precis hur hon skulle klippa det. Hon tog mest på topparna och sen klippte hon även upp håret lite för att undvika att det blir så tungt och stort längst ner, som du kan se på den första bilden... Julgranen, brukar jag kalla den frisyren! Bara några kulor och lite glitter som fattas! :P

ekofrisör greenheads före
Greenheads efter behandling

Den här bilden har egentligen inget med mitt hår eller Green Heads att göra. Bara en sjukt gullig liten vovve som heter Chili som tittar fram! :P Chilli är min mammas, han är 8 veckor och hur gullig som helst! Som ni också kan se på bilden så ser mitt hår väldigt mörkt ut upptill (helt naturligt, men det ser inte så mörkt ut i verkligheten) och sen är det lite ljusare på topparna från uppljusningsleran, vilket också kommer fram lite bättre i dagsljus...

Puss! <3

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.