Krämig Moringa Latte

Ta en paus från kaffet och matchalatten!
Gör den här skummiga Moringa latten på endast 4 ingredienser istället! Helt koffeinfri och superladdad med massa näring!

Jag dricker inte kaffe och jag dricker ganska sällan Matcha. Jag hade en kort period i sommar där jag blev helt Matchaberoende ett tag och drack iskalla matcha-latte varje dag i ungefär en månad. Trots att jag gillar smaken av Matcha så undviker jag att dricka det eftersom att den har koffein. Anledningen till att jag vill undvika koffein är för att koffeinet ökar kortisol i kroppen och sätter en sorts stress på det endokrina systemet vilket kan trigga igång olika symptom om man har hormonella obalanser i kroppen.

Därför passar den här Moringa latten perfekt för mig! När man vill ha nåt varmt och mysigt men föredrar att hålla det koffeinfritt. Moringa är ett grönt blad som anses vara så kallat "superfood"! Den innehåller mycket antioxidanter och är en utmärkt källa till järn och magnesium. Den är proppfull med vitamin A och vitamin E. Moringa har massa fördelar men är särskilt bra för immunförsvaret. Moringa sägs också vara bra mot stress och trötthet.

Hur kan Moringa ge en energi utan koffein?

Om du någonsin har provat Moringa vet du att den ger en märkbar energiökning inom några minuter. Samtidigt kan Moringa främja god sömn när den tas innan du lägger dig. Så frågan är då, hur är detta möjligt?

Först och främst, eftersom att Moringan är helt och hållet koffeinfri så är energiökningen därför annorlunda än efter en kopp Matcha-latte eller kaffe. Koffein stimulerar hjärnan och begränsa faktiskt blodflödet till hjärnan, med cirka 25%. Moringa å andra sidan kommer att öka fokus och koncentrationsnivåer tack vare alla näringsämnen som finns i bladen. Precis som att äta en sallad full av bra näring så kommer Moringan att ge din kropp massor av bra näringsämnen och ge en uppiggande känsla.

Hemligheten till Moringans uppiggande egenskaper finns i den unika kombinationen av näringsämnen, i synnerhet kombinationen av B-vitaminer, en hög mängd magnesium och kalium. Vitamin B ökar kraftigt absorptionen av magnesium och kalium i kroppen. Detta leder till muskelavslappning, minskad ångest, minskad depression och minskad huvudvärk. En annan bra sak är att det höga innehållet av vitamin B1 hjälper till att omvandla socker till energi, vilket ger oss just den där pigga känslan!

Moringa sägs vara den mest näringsrika växten som någonsin upptäckts. Det är faktiskt det mest kraftfulla naturliga multi-vitaminen och antioxidanten på jorden!

Den innehåller mer än 92 näringsämnen och 46 typer av antioxidanter. Moringa har nästan alla vitaminer som finns i frukt och grönsaker och oftast i större proportioner. 36 antiinflammatoriska ämnen, 18 aminosyror och 9 essentiella aminosyror!

Krämig Moringa Latte

Räcker till: 2 mellanstora latte, Tid: 15 minuter

INGREDIENSER

  • 1 msk Moringa pulver
  • 1/2 tsk vanilj pulver
  • 1 tsk lönnsirap
  • 4 dl havremjölk

GÖR SÅ HÄR

  1. Kombinera Moringa pulver och alla övriga ingredienser i botten av en kastrull.
  2. Värm mjölken försiktigt och använd en visp för att skumma mjölken.
  3. Servera och njut!

Moringa har:

  • 25 gånger mer järn än spenat
  • 17 gånger mer kalcium än mjölk
  • 15 gånger mer kalium än bananer
  • 10 gånger mer A-vitamin än morötter
  • 9 gånger mer protein än yoghurt
  • 4 gånger mer klorofyll än vetegräs

Moringa är i grunden en naturlig skönhetsprodukt som sägs föryngra din hud och öka din metabolism! Ingen växt har större koncentration av Zeatin än Moringa. I själva verket har Moringa flera tusen gånger mer Zeatin än någon annan känd växt! Hur galet är det?! Zeatin är nämligen kopplat till anti-aging eller rättare sagt; Zeatin saktar ner åldringsprocessen i kroppen.

Moringa är också en naturlig hungerdämpare. Den bidrar till att stimulera ämnesomsättningen och sägs fungera som en naturlig fettbrännare.

Men hur fungerar allt detta?

Moringan ger kroppen de nödvändiga näringsämnena för att tillfredsställa hunger. Kort och gott. Vår kropp behöver inte så mycket mat och speciellt inte de mängderna som vi äter nuförtiden. Det är därför det finns massor av viktminskningsprodukter med Moringa i. Det är i grunden bara rent pulveriserat Moringa-extrakt.

Jag tror inte på Quick-fixes eller dietpiller, inte ens dem naturliga. Jag tycker att det handlar mer om att hitta en livsstil som är hållbar för varje individ! Men självklart, oavsett hur din livsstil ser ut så behöver vi alla ge våra kroppar tillräckligt med näring. Och med den höga koncentrationen av näringsämnen i Moringa, kommer bara 1 eller 2 msk i din morgonsmoothie att öka ditt dagliga intag avsevärt!