Mina topp 5 bästa köksredskap

Smoothiebowls, nötmjölk, soppor, röror, dressingar och många andra recept görs i ett nafs och med minimal ansträngning!

Det här är mina topp fem köksredskap som jag använder i mitt kök dagligen! Jag bor i en ganska liten lägenhet här i Stockholm så jag försöker hålla mitt kök snyggt och prydligt för att göra matlagningen så snabb och smidig som möjligt. Jag gör mitt bästa för att undvika kaoset som ibland uppstår när man lagar mat genom att trimma ner köksutrustningen och använda så få saker som möjligt. Här är mina topp 5 redskap i köket!

Blendtec maskin och twister-kannan

Det här är i särklass den mest använda maskinen i mitt kök! Jag använder den dagligen, inte bara en gång om dagen, utan många gånger upp till 3-4 gånger per dag. Jag kan ärligt säga att den här maskinen gör mitt liv så mycket enklare. Jag använder den varje morgon för att göra smoothies eller acaibowls. Twister-kannan är perfekt om du gör mindre satser som t.ex. till en person. När jag äter lunch använder jag ofta twister-kannan för att göra en fin och växtbaserad dressing med super näringsrika ingredienser. Det finns så många sätt att använda blendern och för mig har det varit den överlägset bästa investeringen för mitt kök och min hälsa!

Blendtec maskin

Om du går i tankarna att köpa en blender så rekommenderar jag att investera i en hög-kvalitets blender, det kommer att dramatiskt förändra kvaliteten på din mat och dryck! Smoothiebowls, nötmjölk, soppor, röror, dressingar och många andra recept görs snabbt med väldigt liten ansträngning. Det bästa med Blendtec blenders är att de är byggda för att hålla genom vått och torrt och de har också en väldigt bra garanti som garanterar dig att dina pengar blir väl investerade.

Twister kanna blendtec

Juice maskin

Att juica står högt upp på min lista över saker man kan göra när man har en hektisk period men ändå vill vara frisk och hälsosam! Jag brukar juica en till tre gånger i veckan. Ibland hela dagen och ibland bara tills middagstid. Om jag tränar gör jag en juice och tar med den i en flaska i rostfritt stål(för att slippa plast) att ta direkt efteråt. Juica för mig är verkligen en tidsparare och jag älskar tanken på att dricka massor av gröna blad och grönsaker medan jag är på språng!

juicemaskin

Mandolin

En mandolin är inte särskilt dyrt och inte jätteviktigt men oj vad man kan spara tid och energi på att ha en! Jag är ett väldigt stort fan av denna lilla maskin! Den gör bara saker och ting enklare, effektivare och får dig att se ut som ett proffs i köket. : P

Om du någonsin gör egna grönsakschips, fruktchips, eller andra torkade saker så är en mandolin fantastiskt bra att ha! Alla skivor blir härligt enhetliga och fina.

mandolin

En bra kniv

Förberedelserna inför nästan varje måltid i mitt kök kretsar kring min kniv. Jag tror inte att jag skulle kunna utföra en enda måltid utan en kniv och när jag är i ett kök med en dålig kniv blir jag galen! :P Livet blir bara lättare med en riktigt bra kniv! De goda nyheterna är dock att bra knivar behöver inte alltid kosta en förmögenhet! Jag tycker att några av de vanliga knivarna från IKEA fungerar bra!

Foto: Natalie Yonan

Foto: Natalie Yonan

Microplane rivjärn

Microplane gör fantastiska rivjärn! Jag kan verkligen rekommendera dem! De är ungefär 10 gånger bättre än de vanliga rivjärnen. De fungerar utmärkt med allt från lime eller citronskal till kryddor! Microplanes rivjärn fungerar även för choklad, kanel, vitlök eller färsk ingefära. Jag använder denna lilla utrustning nästan varje dag! Men särskilt när jag bakar!

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.