Raw vegansk parmesan

En stänk av vegansk parmesanost kommer att höja en rätt från bra till fantastisk! Den är rik på smak, lite salt och väldigt lik originalet!

Raw vegansk parmesan

Parmesan rivs vanligen över pastarätter eller risotto. Det här var verkligen min favoritost innan jag blev vegan, förmodligen eftersom jag älskar pasta och helt enkelt inte kan njuta av en pastarätt utan att ha den där salta granulerade osten riven på toppen på toppen! Men vegansk parmesanost är en av de få sakerna som jag inte har hittat ett bra substitut för! (tills nu!)

Bästa med den här parmesanen är att den är extremt lätt att göra, det krävs bara tre enkla ingredienser och den håller sig bra i månader! (i lufttät burk/förpackning)

Raw vegansk parmesan

  • 2 dl cashew nötter (hempafrön går bra om man vill göra den nötfri)
  • 1/2 dl näringsjäst
  • 1 tsk havssalt
  1. Pulsa alla ingredienser i en matberedare. Pulsa tills det blir en form som du är nöjd med, antingen lite mer grovrivet eller mjöl-liknande. Förvara i lufttät behållare i upp till 2 månader.
  2. Sprinkla 1-2 msk parmesan på.... Ja, allt i princip! Haha, det gör iallafall jag!
vegansk parmesan recept

Enjoy! <3

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.