Fantastisk vegan upplevelse i Stockholm

*Inlägget är ett reklamsamarbete med Fröjdas

En ny restaurang att testa i Stockholm!

Under de 4 åren som jag ätit veganskt så har utbudet helt klart förbättrats det senaste året! Och i takt med att fler väljer att äta grönt så har såklart också urvalet på restauangupplevelser ökat! Många bra ställen i Stockholm erbjuder ju veganska alternativ men när man hittar en pärla som Fröjdas med en hel meny tillägnad oss veganer så blir man ju överlycklig!

Även om maten på Fröjdas är fantastiskt god så måste jag också passa på att lyfta själva stället och atmosfären. Om man ska beskriva fröjdas med tre ord så är det nog: Gott, mysigt och mysigt! Det är som att sitta på en innergård, vimplar och små fairy lights som hänger från taket och träd inomhus, bara en ån sak! Haha, så himla mysigt! Hit kan man liksom gå hela familjen när nån fyller år eller varför inte på dejt? :P

Servicen på Fröjdas är 5+! Bara den är värd ett besök. En annan bra grej är att hundar är välkomna! Så om du har en fyrbent liten vän i din familj så är det bara att ta med hen!

Maten är som sagt helt vegansk och dessutom helt glutenfri, bara att det finns en sån restaurang i Stockholm, hur coolt är inte det?

Men jag vill knappt nämna att restaurangen är vegansk eller glutenfri för jag kan med gott samvete intyga att det faktiskt inte gör det minsta avkall på varken smak eller textur. Maten de serverar är vacker och kreativ! Min favorit är den här rödbetstartaren med hackade mandlar och friterad kapris.

På Fröjdas är menyn uppbyggd av smårätter. Det älskar jag! Variation är det bästa jag vet när det gäller mat och att beställa in massa med smårätter och smaka lite av allt kan vara bland det bästa jag vet!

Fröjdas ligger i Sickla, bara några minuter från slussen med buss. Alla som bor i Hammarbysjöstad har ju den här pärlan ett stenkast hemifrån och jag rekommenderar er starkt att testa Fröjdas!

Den här bovete plätten med massa härliga toppings (solrosboll, sour cream och tångrom) var otroligt god. Det roliga med fröjdas är att de ofta växlar rätter på menyn så bli man stammis så behöver man aldrig tröttna. :P

Jag vet att många av er som läser min blogg, själva är glutenintoleranta eller har nån i familjen som är det. Ni måste verkligen testa Fröjdas! Eftersom hela menyn är glutenfri så kan man till skillnad från andra ställen vara helt säker på att inget gluten har varit i kontakt med maten.

Nu fram till jul har Fröjdas även ett helveganskt och glutenfritt julbord. Supermysigt!

Det är inte ofta man hittar helveganska restauranger med riktigt genomtänkt och omsorgsfullt tillagad mat, så det är himla roligt när man gör det. Hoppas ni testar fröjdas och gillar det lika mycket som jag gör!


Puss!