Vegomaten lyser starkast på Matprat!

Det blev en ganska så kort visit för mig idag på Matprat. Superkul att vara där och träffa alla och se vad som är på gång! Och wow vad mycket vego! Det är riktigt glädjande nyheter faktiskt!

Men du kanske undrar, Vad är matprat?

Matprat är en pressdag för journalister och bloggare. Under dagen träffas opinionsbildare inom mat samt producenter och livsmedelsföretag, branschorganisationer samt nya spännande aktörer på marknaden.

Ultuna mejeri

Det var ingen jättetillställning och de var bara ca: 10-15 företag på plats som "ställde ut". Det roliga var att flera av företagen var vego eller promotade just de produkter som de hade som var vego. De första jag stötte på var Ultuna Mejeri! Fick prova deras nya smak som är smaksatt med sockertång från Bretagne! Mums!

Ultuna mejeri vegansk ost

Nästa på tur fick vi smaka på alkoholfritt bubbel! Jättegott och perfekt för mig som inte dricker alkohol, den ska vara helt vegansk, utan några konstiga tillsatser!

alkoholfritt
Alkoholfritt
alkoholfritt bubbel

Risenta var där och presenterade sin nya produkt, Veanska biffar som man kan göra själv hemma, genom att bara tillsätta lite ett vatten! Ska bli superkul att testa dem här. Blev lite extra glad när jag såg att de valt att göra den här produkten ekologisk! Heja Risenta, mer sånt!

Ristenta biffar

Yammo var på plats med sina goda dadlar och med en produkt som heter freekeh, ett grönt vete som skördas när det fortfarande är omoget och därefter rostas över öppen eld. Riktigt gott var det! Tyvärr inte glutenfritt då det är ett vete.
Just för att det skördas omoget behåller vetekornet mycket av dess goda näringsegenskaper och har därför mycket fiber, kalcium och protein jämförelsevis med andra sädeskorn. Jag försöker äta så lite gluten som möjligt men kommer ändå ge freekeh en chans och lyssna på hur min kropp reagerar på det. :)

Yammo

Mina favorit tjejer från Macacos va så klart där! De bjöd på alla tre underbara superfrukter!
Sen var det föreläsning som löpte under hela dagen, men jag hann som sagt inte se så mycket då jag bara var där en kortis.

_MG_3334.JPG
Matprat 2016
Macacos
Garant axfood

Smakade även på pulled vego från Garant, köttsubstitut gjort på vetegluten. Supergott! Återigen, lite tråkigt att det inte är glutenfritt, men väldigt bra alternativ och gillar framförallt att det är soja-fritt!

pulled vego

Summan av kardemumman var, Massa Vego! Fokus var verkligen på "den nya maten" och det känns det som att alla helt plötsligt fattat att plantbaserat är framtiden! Det känns helt Fantastiskt!! <3

Natalie Yonan

Is a raw chef and recipe developer at Happy Health blog. She work as a raw food pastry chef, recipe developer, food stylist, photographer and personal chef.