Testar Årstidernas matkassar

*Inlägget är ett sponsrat samarbete med Årstiderna.

Årstidernas matkassar är helt ekologiska, till stor del lokalodlade och helt och hållet säsongsbetonade! Fantastiskt, eller hur!

Hej, fina du! Om du följer mig på Instagram har du säkert sett mig prata en del om Årstidernas matkassar! Jag ska helt ärligt säga att det inte bara är för att jag just nu har ett samarbete med dem utan också för att jag genuint har varit så positivt överraskad och blivit väldigt förtjust i deras tjänst!

Jag var precis inne på deras sajt och la en order för att fortsätta använda tjänsten då jag tycker att det har funkat så otroligt smidigt!

Det här är faktiskt första gången i mitt liv som jag testar en matkasse. Jag har liksom aldrig känt mig dragen till det tidigare… Jag älskar ju att laga mat och experimentera men det roliga är att Årstidernas matkasse går att få antingen 4 dagar i veckan eller 5 dagar i veckan och om man väljer 4 så finns ju hela 3 dagar kvar att leka loss i köket!

Jag upplevde också att det blev mycket mer lustfyllt både att äta och laga då det finns ett element av surprise när man lagar och äter nånting för första gången…

Deras hemsida är supersnygg och användarvänlig! Om du Går in på Årstiderna kan du enkelt navigera mellan deras olika matkassar och välja den som passar dina behov bäst.

Nåt som slog mig som jag aldrig tänkt på tidigare är hur mycket energi och tanke som går åt att planera och handla mat. Jag jobbar ju en del med mat och har alltid tänkt att jag är en rätt skicklig “vardagskock” men jag kan absolut säga att Årstiderna har gjort mig ännu skickligare. Jag älskar enkelheten i deras mat. Det är väldigt lite krusiduller. Liksom fokus på bra råvaror och enkla rätter.

En av mina favorit rätter var den här suuuuupergoda hirssalladen med ärtpure eller den här quesedillan (se bild nedan) som var fylld med en magisk bönfyllning (och som jag pimpade ytterligare med lite vegansk fetaost) :P

Jag som älskar tydlighet blev ju alldeles lycklig av hur enkelt det det var att följa instruktionerna i matkassen. Allt är väldigt noga planerat vilket gör att man känner sig trygg och avslappnad.

Jag valde att testa den veganska matkassen och den veganska glutenfria matkassen. Så här kommer en liten recension av dem båda:

Den veganska matkassen

Den här matkassen är perfekt för nån som är allätare men skulle vilja äta hälsosammare och få in mer grönsaker i sin vardag. Det bjuds på supergod mat i former som alla känner igen tex. korv med bröd, quesadilla, gnocchi och tikki masala. Men också lite mer udda rätter som grönsaksfritters, hirssallad med ärtpuré, kokosmiso ris med stekt tofu och indiska blomkålsnuggets med morotssallad.

Den glutenfria veganska matkassen

Den här matkassen är perfekt för, kanske det mest uppenbara, folk som inte tål gluten eller undviker det av andra hälsomässiga skäl. Men även för folk som redan äter relativt hälsosamt och skulle vilja uppa sitt grönsaks-game ytterligare! För om det är en sak som jag kan säga om den glutenfria kassen så är det just det! Den är PACKAD med färgglada grönsaker, glöm allt vad glutenfria halvfabrikat och ersättningsprodukter heter. I den här kassen har man tänkt helt utanför boxen och istället för att återskapa “vanliga recept” utan gluten så har man istället valt att skapat utifrån grönsakernas fantastiska smaker och egenskaper som därmed blivit nya favoriter hemma hos mig. I den här kassen hittar man mat som: Stekt rödkål med tahinisås och quinoa, kryddiga svarta bönor med krispig sommarsallad eller blå bönor i senaps vinaigrette med ugnsbakade rödbetor och potatis!

Om du känner dig nyfiken på att testa på nån av Årsidernas kassar så kan du göra det och dessutom få 20% rabatt på din första matkasse!

Uppge koden “HAPPYHEALTH” i kassan bara!

*Koden gäller fram till den 19e September

Några andra grymma grejer med Årstiderna är att de inte har nån bindningstid på sina matkassar, man kan avsluta “prenumerationen” när som helst. Man kan också byta mellan de olika kassarna om man vill testa på lite olika.

Om man vill använda Årstiderna mest som inspiration så kan man också välja att bara få hem kassen var 3e eller 4e vecka! För singel föräldrar som lever varannan veckas livet så är ju detta helt perfekt! Man kan få hem bra och hälsosam mat de veckorna som barnen är hemma och de veckorna som man är själv kanske man väljer att gå ut och äta istället eller gå hem till nån kompis och därmed skippa matkassen dem veckorna. Smart va!?

Ekologisk mat kostar

Jag äter ju vanligtvis alltid ekologiskt och jag blev rätt förvånad när jag såg hur billiga Årstidernas matkassar är!

Priserna för den veganska matkassen tycker jag är otroligt bra! Jag vet inte vad du har för matbudget men jag gör definitivt av med mer än 595 kr på mat för två personer i 5 dagar. Så för mig innebär det inte bara en besparing i tid och energi utan även i plånboken.

Hoppas du testar på det här!
Kram på dig så länge!