Lagar mat på Yogaresa i Spanien

Vegetarisk mat & yoga resa på Mallorca med Atmajyoti!

Hej kompisar! Här kommer en liten bildbomb från en jobbresan som jag kom hem från nyligen. Jag var på Mallorca i 8 dagar och lagade mat på 2 av Atmajotis yoga retreats.

Huset där retreaten ägde rum ligger på Cas Bernats som är ca: 10 minuters biltur från Port Soller. Huset är stort och helt magiskt vackert... Köket var supermysigt och hela omgivningen var fantastisk! Ganska härlig arbetsplats, om man säger så... :P

Vi lagade mat mest hela dagarna faktiskt men nån gång mellan lunch och middag kunde vi ta en rast och hänga i solen 1 timme eller 2. Erika som jag jobbade med hade varit där tidigare år och jobbat, vilket jag var väldigt glad för. Haha! Hade nog känt mig helt lost om det inte var för henne. Så grym, kolla in hennes Instagram och hennes två böcker. De är helt magiska!

En marockansk bulgur sallad med rostade veggies och rödbetscrisp! Jag och Erika jobbade på de två sista retreaten så vårat mission var att göra slut på så mycket som möjligt av de råvaror som köpts in. Det lyckades vi bra med! Haha, gissa om vi var nöjda! Kylskåpsrens kan vara tricky när man bara lagar till sig själv och familjen, gissa då hur det är när man lagar mat till 20 pers! :P

Här var en helt underbar gurk, mynta, kokos och avokado soppa som Erika improviserade ihop. Otroligt gott och lite extra mättande serverat med kokt vildris!

En fråga som vi fick flera gånger under retreaten var vilken blender vi rekommenderar. Har man råd så är Blendtec och Vitamix självklara val men har man inte den budgeten så kan jag varmt rekommendera Ultimate Blend från OBH. Har själv testat den under en längre period och kan verkligen säga att den klarar ALLT! Alltså, på riktigt. Smoothies, raw tårtor, soppor, you name it. Och den kostar ungefär hälften av vad en Vitamix kostar.  

Ett recept som kom till användning på det första retreatet var min söt potatis pad thai. Så här kommer en länk till den!

Det gulligaste på resan va såklart de tre nyfödda kattungarna. När vi gick och matade hönsen så tog vi såklart en sväng förbi och gosade lite med sötnosarna. På gården fanns också massvis med citronträd så jag tror på riktigt inte att vi gjorde en enda rätt utan citron på hela veckan!

Sista dagen fick deltagarna en lyxig brunch att avnjuta med den ganska så lyxiga utsikten!

Nu är det tillbaka till jobb och vardag en liten stund innan jag tar sommarlov! Men längtar redan... :P