En riktig skit dag

Idag har jag haft en sån riktig skit dag. Ni vet när allt går fel från första stund när man vaknar på morgonen tills att man går och lägger sig. Jag började känna mig lättirriterad och känslig redan igår kväll och eftersom jag följer min menstruations cykel nitiskt via en app så har koll på att dessa dagar kan vara lite jobbigare än andra. Förr hade jag noll koll på detta och visste helt ärligt inte ens att man kunde bli moody runt ägglossning. Har bara hört om PMS och att tjejer kan må dålig runt mens, men aldrig hört om nåt kring ägglossning.

När jag för ca 2 år sen började läsa The woman code insåg jag att det finns så mycket att lära om den kvinnliga cykeln och jag lever numera ganska “in-tune” med de olika faserna. Till exempel så tar jag alltid bort Instagram från mobilen dagarna innan och efter ägglossning för att inte påfresta mitt mående ytterligare. Instagram och sociala medier kan vara fantastiskt men när man mår dåligt så är det sällan bra att scrolla. Man får inget gjort och oftast leder scrollandet bara till att ytterligare negativa tankar och känslor späs på.

Eftersom att jag vet om detta så brukar jag använda mina “äggis dagar” till att rikta lite extra fokus inåt och verkligen lyssna till vad jag behöver just då. Träning är super för mig under de här dagarna men jag är samtidigt lyhörd för kroppens signaler om jag behöver vila.

Förra veckan hade jag en inlämning i skolan och då jag har en fullständigt usel pluggteknik blev det många sena nätter och alldeles för lite sömn. Jag har liksom aldrig brytt mig om skola eller plugg tidigare. När jag gick i grundskolan var det alltid minsta möjliga effort som gällde och i gymnasiet var jag varken särskilt motiverad eller intresserad.

Nu när jag pluggar till kostrådgivare är situationen väldigt annorlunda. Jag pluggar något som jag verkligen brinner för och älskar. Och jag satsar dessutom självklart på att få A i samtliga ämnen…

Hur som helst, tror att sömnbristen från förra veckan plus det emotionella efterskalvet av ägglossningen gjorde att mitt mående totalt raserades idag… Men det är okej. Jag tränar på att bara tillåta mig själv att vara i de jobbiga känslorna utan att bedöva eller stänga av. Jag påminner mig själv om att även detta kommer att passera. Jag lyckades iallafall komma iväg till gymmet idag och imorgon är det som sagt en ny dag. Jag vet att jag sällan skriver om eller pratar om mina dåliga dagar… Det gör jag knappt ens med mina vänner. Jag blir bara som en liten mussla som sluter sig… Det är inget medvetet val, det har bara alltid varit så… Det är som att det tar mer energi att öppna upp mig eller prata om det som är jobbigt än att bara låta det gå över eller hantera det själv. <3

Jag vill såklart bli bättre på hantera mina dåliga dagar och jag vet också att det inte är bra för mig att isolera mig med mina känslor. Det är då det bara blir värre… Sen känner jag också ett ansvar i och med att jag ofta delar med mig av min vardag på till exempelvis Instagram. Vet att det kan se ut som att livet är rosa skimrande och fantastiskt många gånger men självklart har även jag dåliga dagar. Jag avslutar det här inlägget med lite peppiga insta quotes. Imorgon blir det upp tidigt och gå till skolan men ska planera morgonen noga så jag hinner göra lite andningsövningar och tacksamhetsövningar då det ALLTID hjälper mig att må bättre. <3 Ta hand om er.

Puss!