Choklad & Tahini Granola Bars

Lyxiga choklad bars med hint av tahini

Jag vaknade sååå lycklig imorse, inget nytt. :P Så har det känts rätt länge nu… Haha, fattar att det kanske låter skrytigt och ytligt men på riktigt alltså. Det är inte skryt. Jag är nästan själv förvånad för jag har liksom aldrig mått så här bra som jag mår just nu… Jag är inte van att känna mig så tillfreds i livet. Helt magisk känsla såklart... Känns lite som att alla år av terapi och “jobbande på sig själv” äntligen börjar ge utdelning. I höstas hade jag en jättesvacka mentalt och det har jag haft nästan varje höst sen jag var liten (SAD, Seasonal affective disorder ) Det ska bli väldigt spännande att se hur mitt mående blir nästa höst för det känns just nu som att jag kommer kunna tackla det bättre det här året. Men ja, man vet aldrig… Ska bli spännande att se, som sagt.

Här är ett recept som jag gjorde gjorde för ganska länge sen men som jag bara helt glömt bort att dela med er. Det är ganska lyxiga granola bars med en liten hint av tahini.

Ingredienser

  • 2 dl glutenfri havre

  • 3 msk pumpakärnor

  • 2 msk ljus tahini

  • 1/4 dl lönnsirap

  • 50g smält choklad (70%) + 50 g extra till att ha på toppen (valfritt)

  • 1 msk kokosolja

  • havssalt

Gör så här:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.

  2. Blanda alla de resterande ingredienserna i en bunke. Häll i 50 g smält choklad. Blanda ordentligt. Tryck ut barsen med händerna i en liten ugnsform, jag gör mina bars ungefär 1,5 cm tjocka.

  3. Häll sen över resten av den smälta chokladen på toppen.

  4. Låt barsen stå i kylen och stelna i ca: 30-40 minuter.

  5. Skär sen upp i mindre bitar. Förvara i kylen i upp till 7 dagar eller i frys upp till 2 månader.

Om man är ett riktigt tahini-fan kan man ju halvera mängden lönnsirap och lägga till 2 extra matskedar tahini!

Även om det varit helt galet kallt i Stockholm de senaste dagarna så är det så himla skönt med vårljuset. Våren känns verkligen som den är runt hörnet nu! Hoppas ni mår bra och njuter av ljusare tider. <3

Kram /N